طرز تهیه کتلت مرحله به مرحله

بعضی از غذاها هستن که درست کردنشون یکم سخته و ریخت و پاش زیاد داره اما وقتی پخته میشن از عطر و طعمش کل خستگی آدم در میره. یکی از این غذاها به نظر من کتلت هست. درسته که دنگ و فنگش زیاده ولی فقط کافیه که وقتی داره سرخ میشه بوش توی خونه بپیچه اونوقته که لبخند رضایت روی لب همه اعضای خونه میاد.

Image result for ‫کتلت‬‎

مواد لازم برای کتلت ساده خوشمزه

    • گوشت چرخکرده 350 گرم
    • سیب زمینی نسبتاً بزرگ 2 عدد
    • پیاز متوسط 1 عدد
    • پودر سیر 1 قاشق پایخوری
    • پودر پیاز 1 قاشق غذاخوری
    • پودر سوخاری 3 قاشق غذاخوری
    • تخم مرغ 1 عدد
    • نمک 1 قاشق چایخوری
    • زردچوبه 2 قاشق چایخوری

طرز تهیه کتلت خانگی

ابتدا پیازها را با رنده ریز، رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. اگر آب اضافی پیاز را نگیرید، مواد کتلت آب‌دار می‌شوند و باعث می‌شود کتلت‌ها در هنگام سرخ شدن به کف ماهی‌تابه بچسبند.

سیب‌زمینی‌ها را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. گوشت چرخ‌کرده و سیب‌زمینی را به پیازها اضافه کنید. تخم‌مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و خوب ورز دهید. آن‌قدر ورز دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. اگر مواد کتلت چندان منسجم نبود می‌توانید ۱ قاشق غذاخوری آرد سوخاری یا آرد نخودچی به مواد اضافه کنید و خوب ورز دهید.

در یک ماهی‌تابه روغن سرخ‌کردنی بهار الماس بریزید و اجازه دهید روغن کاملا داغ شود. در یک ظرف آرد سوخاری بریزید.

وقتی روغن داغ شد، یک گلوله از مواد را بردارید و با دست به آن‌ شکل دهید و در آرد سوخاری بغلتانید. سپس کتلت‌ها را در روغن داغ سرخ کنید. بهتر است حرارت زیر ماهیتابه ملایم باشد تا کتلت‌ها کاملا مغزپخت شوند. وقتی یک طرف کتلت‌ها طلایی شد، طرف دیگر آن را سرخ کنید. رنگ کتلت‌ها باید طلایی مایل به قهوه‌ای شود.

کتلت‌ها را از روغن خارج کنید و روی کاغذ مخصوص قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها کاملا گرفته شود.

ترفندهایی برای پختن کتلت

در مطبخ همراه ما باشید.

آب پیازها را حتما بگیرید تا مایه کتلت انسجام کافی را داشته باشد.

هرچه مایع کتلت را بیشتر ورز دهید، مواد بیشتر با هم ترکیب می‌شوند و در نتیجه مزه کتلت خوشمزه‌تر خواهد بود.

تعداد کتلت‌ها در تابه نباید زیاد باشد.

وقتی کتلت‌ها را در روغن قرار دادید حرارت روغن پایین می‌آید. پس شعله گاز را ابتدا زیاد کنید تا روغن دوباره داغ شود و سپس کم کنید تا کتلت‌ها کاملا مغز پخت شوند.

در ماهیتابه را در هنگام سرخ کردن به هیچ عنوان نبندید چون کتلت‌ها آب می‌اندازند و خمیر می‌شوند.

منبع: mazniland.wordpress.com