معرفی آش دندونی
آشی سنتی که هنگام درآمدن اولین دندان نوزاد تهیه و برای اطرافیان طی مراسمی سرو می شود
مواد لازم برای تهیه آش دندونی
- گندم پوست کنده : 1 لیوان
- نخود : 1 لیوان
- لوبیا سفید: 1 لیوان
- عدس : 1 لیوان
- ماش : 1 لیوان
- پیاز داغ : 2 قاشق غذاخوری
- آب گوشت : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه آش دندونی
تمام حبوبات ( نخود، لوبیا، عدس و ماش) را چند ساعتی خیس می کنیم تا کمی نرم شوند و نفخ آنها گرفته شود
حبوبات را به همراه گندم در قابلمه ریخته و بروی شلعه ملایم می گذاریم تا کمی نرم شوند
پس از اینکه حبوبات کمی نرم شد، آب گوشت را اضافه کرده و می گذاریم تا خوب لعاب بیاندازد
وقتی آش لعاب انداخت، یک قاشق پیاز داغ و نمک را اضافه می کنیم و نیم ساعت می گذاریم بروی شعله کم بپزد
در مطبخ همراه ما باشید.
نکته
هنگام پخت آش باید مرتب هم بزنیم تا آش ته نگیرد ( به دلیل دارا بودن گندم) و شاید سخت ترین مرحله پخت این آش باشد
منبع:ashpazsho