طرز تهیه ماکارونی
ماکارونی یکی از غذاهای خوشمزه و پر طرفداری است که ریشه آن به کشور ایتالیا برمیگردد. معنا و شکل این غذا در هر کشوری متفاوت است مثلا در ژاپن به گونه ای پاستا گفته می شود که به صورت میله ای کوتاه سوراخ دار و یا صدفی مانند باشد. در ایتالیا نیز ماکارونی به صورت میله کوتاه سوراخ دارد می باشد. بهترین نوع این غذا از نوعی است که از آرد سمولینای گندم به دست می آید. این غذا به روش های بسیار متنوعی طبخ و سرو میشود امروزه ماکارونی به اشکال مختلفی در کارخانه ها تولید و بعضا به شکل نیمه آماده نیز وجود دارد که برای افراد شاغل بسیار مناسب است و تهیه آن زمان زیادی نمیبرد. اما در ادامه به یکی از رایج ترین روش های پخت ماکارونی که اغلب ایرانی ها آن را تجربه کرده اند میپزدازیم پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ماکارونی دمی ایرانی
- گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
- سویا۱۰۰ گرم
- ماکارونی۴۰۰ گرم
- پیاز متوسطدو عدد
- قارچ خرد شده۲۰۰ گرم
- سیب زمینییک عدد
- پودر آویشنیک قاشق مرباخوری
- پودر پاپریکایک قاشق مرباخوری
- نمک، زردچوبه و پودر فلفل سیاهبه مقدار لازم
- فلفل دلمهای خرد شدهیک عدد
- رب گوجه فرنگیسه قاشق غذاخوری
در مطبخ همراه ما باشید.
طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده و سویا:
برای تهیه این نوع ماکارونی صد گرم سویا را در کاسه ای ریخته و یکی دوبار ب آن را خالی میکنیم سپس روی آن آب گرفته و برای 10 تا 15 دقیقه میگذاریم خیس بخورد.
در این میان دو عدد پیاز متوسط را پوست گرفته و نگینی خرد کنید ، تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید سپس پیاز را با روغن خوب سرخ کنید.
در ادامه نمک و زردچوبه را افزوده و زیر و رو کنید، سپس سویا را از صافی رد کرده و کمی فشار دهید تا آب داخلش خارج شود سپس با پیاز تفت دهید تا خوب سرخ شود این کار موجب ترد و خوشمزه شدن سویا میشود.
سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید. مواد را آنقدر هم بزنید تا رنگ گوشت کاملا عوض شده و بپزد.
پاپریکا و آویشن را اضافه کرده و دوباره حدود ۵ دقیقه مواد را با هم تفت دهید.
در نهایت رب گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و قارچ خرد شده، پودر فلفل سیاه و نمک را اضافه کرده و مواد را تفت دهید تا مزه خامی رب گوجه گرفته شده و فلفل دلمهای نرم شود. برای پخت این غذا میتوانید از رب گوجه فرنگی خانگی هم استفاده کنید تا عطر گوجه بیشتر در غذایتان احساس شود. مایه ماکارونی آماده است.
داخل قابلمهای را از آب پر کنید و مقداری نمک و روغن بریزید سپس روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
پس از به جوش آمدن آب، ماکارونیها را نصف کرده و به آب جوش اضافه کنید. با چنگال کمی هم بزنید تا رشتههای ماکارونی به هم نچسبند.
پس از ۶ دقیقه زمانی که ماکارونیها نرم شدند آنها را آبکش کرده و کنار بگذارید تا آب اضافیشان خارج شود.
ته قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را با سیب زمینیهای حلقه شده بپوشانید. مقداری ماکارونی روی سیب زمینیها بریزید و روی آن مقداری از مایه بریزید. چند لایه این کار را تکرار کنید تا مایه و ماکارونی تمام شود.
مقداری پودر آویشن روی ماکارونی بپاشید و در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید با حرارت کم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه ماکارونی دم بکشد.
نکات مهم برای طرز تهیه ماکارونی:
- برای خیساندن سویا کمی آبلیمو به آن اضافه کنید تا بوی آن را بگیرد.
- اضافه کردن کمی دارچین و آبلیمو به سس ماکارونی عطر و طعم بسیار خوبی به آن می دهد.
- به جای سیب زمینی میتوانید نان و یا هر چیز دیگری را برای ته دیگ استفاده کنید.
- ماکارونی را بعد از آبکش کردن ابتدا با آب سرد و سپس با آب گرم آبکشی کنید تا موقع دم انداختن به هم نچسبند.
- پیشنهاد میکنیم ماکارونی را با سالاد کاهو و یا سالاد شیرازی سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
- رب را حتما کمی سرخ کنید تا ماکارونی خوش رنگ و طعم آن دلنشین تر شود.
- ماکارونی و سس را در ظرف دیگری مخلوط کرده و سپس داخل قابلمه بریزید تا ته دیگ ها بر اثر تکان خوردن هنگام مخلوط شدن مواد و ماکارونی بهم نریزند.
خواص ماکارونی:
- ماکارونی غنی از اسیدهای آمینه و پروتئین است. پروتئین به سلامت استخوانها کمک میکند و از درد استخوان جلوگیری میکند. اگر مشکل درد مفصل دارید، حداقل دوبار در هفته حتما از ماکارونی استفاده کنید ماکارونی مزایای تغذیهای زیادی دارد، که حتما باید در برنامه رژیم غذایی روزانه خود از آن استفاده کنید.
- پاستا غنی از آهن است، و میتو اند به بیماری کم خونی در زنان باردار کمک کند. برای افزایش تشکیل سلولهای قرمز خون بسیار خوب است، چون مانع کم خونی میشود. سطح هموگلوبین بدن را طبیعی نگه میدارد.
- ماکارونی سرشار از کربوهیدرات است و به بدن انرژی میدهد. مصرف ماکارونی میتواند، سطح سوخت و ساز بدن را افزایش دهد، و شمارا فعال نگه میدارد و ضعف وبی حالی را کاهش میدهد.
منبع : نمناک