مواد لازم برای کاچی
- کره:200 گرم
- آرد:300 گرم ( برنج و گندم )
- گلاب :1 لیوان
- پودر هل :1 قاشق مرباخوری
- پودر پسته و دارچین :برای تزئین
- شکر:200 گرم
- آب :حدود 7 لیوان
طرز تهیه کاچی خوشمزه و مقوی:
برای درست کردن کاچی ابتدا کره و روغن را در قابلمه ای ریخته و آرد را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا خامی آرد رفته و طلایی شود.
در این میان شکر و آب را در ظرف دیگری مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از اینکه دانه های شکر در آب حل شد گلاب و زعفران را افزوده و از روی حرارت بردارید.
مخلوط شکر را به آرد تفت خورده اضافه کرده و خوب هم بزنید اگر احساس کردید خیلی سفت شده کمی آب بریزید و خوب هم بزنید
تا یکدست شود.
بعد از اینکه کاچی روغن انداخت پودر هل را بریزید و بعد از یک هم زدن اساسی از روی حرارت بردارید . کاچی را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با ودر پسته و دارچین نقش دهید و سرو کنید.
در مطبخ همراه ما باشید.
نکات طلایی در طرز تهیه کاچی:
- در مخلوط کاچی می توانید از تخم مرغ هم استفاده کنید . کاچی با تخم مرغ برای خانوم های بارداری که تازه فارغ شده اند بسیار مقوی و انرژی زا است .
- در طرز تهیه کاچی به جای شکر مورد استفاده می توانید از چند قاشق عسل استفاده کنید.
- از نبات نیز می توانید درون کاچی استفاده کنید که نبات باید حتما به صورت پودر در آید و به خوبی آسیاب شود.
- آرد استفاده شده در درون کاچی نباید سرخ شود بنابراین به محض اینکه رنگ آرد به صورت طلایی در آمد آن را از روی شعله گاز بردارید و شربت به آن اضافه کنید.
- بعد از پختن اگر کاچی بسیار زیاد سفت شد یک لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید تا روی حرارت کمی روغن از خود پس دهد و بعد آن را از روی شعله گاز بردارید .
نکات تکمیلی در مورد کاچی
کاچی جزو دسرهای ایرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
کاچی را می توانید در وعده صبحانه - دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
خواص کاچی:
کاچی یکی از دسرهای سنتی و قدیمی ایرانی است که ریشه در شهر کرمان دارد. این دسر مقوی اغلب برای زنانی که تازه زایمان کرده اند تهیه میشود . کاچی دارای خواص بسیار زیادی است که درمان کمی خونی از مهم ترین آن ها میباشد.
کاچی همچنین انرژی زا بوده و باعث تقویت بدن میشود از دیگر خواص این دسر سنتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
بعد از پریود های شدید خصوصا وقتی دختران جوان به سن بلوغ میرسند و تازه پریود میشوند
مفید برای بعد از دوران نقاهت
خوردن کاچی برای زایمان
تقویت عمومی بدن
درمان کم خونی (خونساز)
تقویت قوای جنسی
مفید برای بعد از زایمان
منبع : نمناک