آموزش درست کردن شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های ساده و سنتی ما ایرانی هاست که در ایام نوروز درست کردن آن در بین شیرینی ها بسیار رواج دارد.شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی

ارد نخودچی شیرینی

بهترین روش پخت شیرینی نخودچی

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

  • آردنخود چی نیم کیلو
  • هل سبز ساییده شده 1 قاشق مربا خوری
  • پودر قند 250 گرم
  • روغن جامد 250 گرم

 

شیرینی پرطرفدار ایرانی نخودچی

طرز تهیه ی شیرینی نخودچی

ابتدا باید آرد نخودچی و پودرقند را الک کنید

سپس پودر قند و روغن جامد را با هم مخلوط میکنیم

و انقدر ورز می دهیم تا کاملاً خامه ای شکل شود.

باید در نظر داشته باشید که برای این شیرینی به هیچ وجه به جای روغن از کره استفاده نکنید چون باعث سفت شدن شیرینی میشود.

 

تزئین نخودچی و شیرینی مشهدی و نان برنجی

 بعد از اینکه پودر قند و روغن شما کاملا ورز داده شد آرد نخود چی را اضافه میکنیم.

آرد نخودچی را در دو مرحله به مواد اضافه می کنیم و کاملاً ورز می دهیم تا شکل انسجام به خود بگیرد و از شکنندگی دربیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.

در حین ورز دادن هم باید هل را اضافه کنیم .

وقتی خمیر آماده شد آن را داخل یک پلاستیک گذاشته و به مدت 24 ساعت در گوشه ای از آشپزخانه استراحت می دهیم.

 

دستورالعمل و آموزش کامل شیرینی نخودچی

بعد از اینکه خمیر کاملا استراحت کرد آن را بر روی سطح صاف پهن می کنیم و با وردنه روی آن را میکشیم تا کاملا صاف و یکدست شود در این مرحله از چند قالب نیز برای شکل

دادن شیرینی استفاده می کنی قالب های کوچک و مناسب برای شیرینی نخودچی.

 خمیر شیرینی نخودچی

باید کلفتی خمیر شیرینی ها به اندازه قالب هایی باشد که انتخاب کردید.

بعد از اینکه شیرینی ها را قالب زدیم بر روی سینی فر که کاغذ روغنی پهن کردیم قرار می دهیم

و فر را با حرارت170 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردیم به مدت 15 الی 20 دقیقه در قسمت وسط قرار دهیم .

باید دقت داشته باشیم که حرارت فر شیرینی های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی سر بزنید.

 

 در مطبخ همراه ما باشید.

اموزش پخت نخودچی شیرینی فوق العاده خوشمزه

بعد از اینکه شیرینی نخودچی ما آماده شد آن را از درون فر در می آوریم و اجازه می دهیم تا کاملاً سرد شود چون اگر زودتر از آن شیرینی ها را از سینه خارج کنیم به خاطر تردی و

شکنندگی ،شیرینی ها خرد میشود.

نکاتی برای ترد تر کردن و خوشمزه تر کردن شیرینی نخودچی

  1. خمیر شیرینی نخودچی حالت پودری دارد. در صورت تمایل میتوانید 30 الی 40 گرم روغن جامد به آن اضافه کنید، اما این کار خیلی توصیه نمیشود. چون بدون روغن، این شیرینی خوشمزه تر و با کیفیت تر خواهد شد.
  2. اگر طعم هل را می پسندید، میتوانید مقدار هل را به میزان نصف قاشق غذاخوری افزایش دهید.
  3. در تهیه نان نخودچی در صورت تمایل میتوانید صد گرم از آرد نخودچی کم کرده و به جای آن از آرد برنجاستفاده کنید. آرد برنج کمک می کند شیرینی شما ترد تر شود.
  4. با این دستور تهیه شما میتوانید حدود 400 عدد شیرینی نخودچی تهیه کنید. اگر قصد دارید این شیرینی را فقط برای مصرف خانگی خودتان تهیه کنید، میتوانید مواد اولیه گفته شده در دستور را به میزان یک چهارم کاهش دهید.
  5. تزیین این شیرینی با زعفران یک مرحله ی اختیاری است. در صورتی که مایل نبودید از زعفران استفاده کنید میتوانید آن را با پودر پسته و یا بادام نیز جایگزین کنید.
  6. شیرینی نخودچی با کره هم تهیه می شود فقط کافی است کره را جایگزین روغن جامد کنید و مراحل را مطابق با حالت قبلی انجام دهید.
  7. خمیر این شیرینی معمولا منسجم نیست و قالب زدن آن کمی مشکل است. بسته به نوع آرد میزان انسجام خمیر متفاوت است و باید با توجه به بافتی که انتظار دارید مقدار آرد و روغن را کم و زیاد کنید
  8. خمیر را میتوانم همان لحظه پخت کنیم یا اینکه چند ساعت بماند بعد پخت کرد هر چقدر خمیر بیشتر بماند پس از پخت حالت بهتری پیدا می کند.

نکات تکمیلی در مورد شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .
شیرینی نخودچی را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید . 
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک